CORRIGEREN

 

Verschil corrigeren/redigeren

Als ik zakelijke teksten corrigeer focus ik me op alle tik- en spelfoutjes, d's en t's, punten en komma's.

De overeenkomst met een geredigeerde tekst is dat die in ieder geval foutloos is. Het verschil zit hem in de leesbaarheid. Vormt de tekst een geheel?

Als ik zakelijke teksten redigeer kijk ik dus naar meer. Dan check ik of signaalwoorden (daarom, omdat, maar, etc.) voor een goede verbinding van de zinnen zorgen. Of de opbouw logisch is en de tekst niet van de hak op de tak springt. Of de tekst scanbaar is; ziet de lezer aan de tussenkopjes welke onderwerpen daaronder behandeld worden? En triggeren die kopjes zo dat hij daardoor verder gaat lezen?

Een tekst leest zoveel fijner als het verhaal een samenhangend geheel is. Hierdoor gaan ze jou en je bedrijf meer waarderen. Je imago vaart er wel bij.

Wil je een echte killertekst? Kies dan voor redigeren.

RED-Model

Mijn leidraad is het RED-model van Wim Daniels. Dit is een afgeleide van het CCC-model van Jan Renkema. RED staat voor redactie en voor Regels, Eenheid en Doelgroep. Onder deze drie pijlers staan 23 punten gerangschikt die onderverdeeld zijn in vijf niveaus: Presentatie, Formulering, Opbouw, Inhoud en Tekstsoort. Door al deze punten bij redactie mee te nemen, blijft er geen fout meer zitten.

STRIPPENKAART

Neem een strippenkaart à
€ 450,00 voor 10 uur.
Zet mij in als het jou uitkomt.
De strippenkaart is een jaar geldig.
Eén bedrag zonder extra kosten per woord.
Is zowel voor corrigeren als redigeren.
Een los uurtje mag ook, dan is je investering € 50,00

tienstrippenkaart

CORRIGEREN IN HET KORT

Grammatica, spelling en interpunctie gelijk corrigeren in de tekst. Hierdoor krijgt je tekst een professionele uitstraling, wat lezers zeer waarderen. Jouw imago vaart hier wel bij.

Weet je genoeg? Ben je er klaar voor om met mij in zee te gaan?

Neem dan contact met mij op voor het maken van afspraken.