OVER MIJ

 

Ik ben...

Nienke Laane, eigenaar van Fijn Leesbaar en secretaresse. Geboren in 1962 en volop ambitieus.

Sinds 1985 ben ik getrouwd met Ton, maar daarvoor waren wij al ruim vijf jaar samen. Wij hebben elkaar bij de Koninklijke Marine ontmoet en smeedden een band voor het leven. Onze twee zoons zijn inmiddels volwassen mannen.

Fijn Leesbaar

Waarom Fijn Leesbaar?

Omdat ik een onbedwingbare drang heb taal- en schrijffouten te herstellen.

In 2017 gaven onmogelijkheden op mijn werk mij mogelijkheden een andere koers te varen. Ik ontdekte dat een secretaresse ook vanuit huis kan werken. Voor Helder Vastgoed bv werk ik 20 uur per week als afdelingssecretaresse van de groep Woondiensten. De overige 16 uur ben ik beschikbaar voor corrigeren, redigeren of schrijven van zakelijke teksten. In die 16 uur zet ik mij 100% in voor de opdrachten. Doordat ik erg flexibel in mijn werkwijze ben, garandeer ik dat je opdracht binnen de afgesproken tijd af is.

Missie

Voor een goed imago vind ik het belangrijk dat zakelijke correspondentie en teksten duidelijk, foutloos en fijn leesbaar zijn.

Het is mijn missie auteurs, redacteurs, uitgevers en zakelijke dienstverleners hiermee te helpen. Ik heb een voorkeur voor non profit organisaties. Maar ook met commerciële teksten weet ik wel raad.

Ik ben ervan overtuigd dat lezers correct en helder taalgebruik zeer waarderen. Hierdoor verbetert het imago en verhoogt de omzet van de schrijvende partij.

Wat heeft dit bootje met Fijn Leesbaar te maken?

Het bootje is getekend door mijn vader in 1973. Hij tekende dit in mijn poesie-album en schreef er een mooi versje bij. Zijn woorden zijn mij bijgebleven. Ik ben nu mijn eigen loods en vaar mijn eigen koers, waardoor mijn keuzes ook echt mijn keuzes zijn.

Ik heb inmiddels voor een ander logo gekozen. Dat laat beter zien waar ik voor sta: eenvoud, duidelijkheid, behulpzaam en vriendelijk.

Scheepvaart en marine

Ja, ik heb wat met scheepvaart. Mijn moeder is geboren op een tjalk en mijn vader was sluismeester. Vroeger woonden we aan een sluis waar hij werkte. Al op jonge leeftijd wilde ik ook gaan varen, niet op de binnenvaart, maar op de grote vaart. Dat is er helaas niet van gekomen, wel kreeg ik bij de marine de kans om te varen.

Ik behoorde tot de eerste groep van 20 vrouwelijke militairen die op Hare Majesteits Zuiderkruis geplaatst werd. Het avontuur bij de marine duurde ruim zeven jaar. Daarna heb ik mij bekwaamd in kantoorwerk met de specialisatie schriftelijke communicatie.

Hoe ik mijn vrije tijd besteed

Als secretaris van de personeelsvereniging organiseer ik samen met de vier andere leden leuke dingen voor het bedrijf. Die variëren van workshops tot weekendjes weg. Onze collega’s zijn erg tevreden over wat wij hen ieder jaar weer te bieden hebben.

Verder vind ik het superleuk om websites te maken. Dat heb ik geleerd in de webassistant cursus bij Weblish.

Hobby's

Mijn bezigheden buiten het werk om zijn divers. Lezen is een van mijn hobby’s. Ik lees het liefst thrillers en ik ben van plan ooit zelf een thriller te schrijven. Ik vind het lekker om twee keer in de week baantjes te zwemmen en zo nu en dan een rondje te wandelen. Een abonnement op de sportschool is helaas niet aan mij besteed ;).

Verder vind ik het heerlijk om correctie-, redigeer- of schrijfopdrachten uit te voeren en te werken aan mijn bedrijf.

Toch weer die marine

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heb ik nog binding met de KM. Van de stichting NGID ben ik secretaris. NGID staat voor Navigatie Gevechtsinformatiedienst en is opgericht voor ex- en actief dienend personeel dat op enige wijze werkzaam is (geweest) in de commandocentrale van een marineschip. 

Ook ben ik lid van de vereniging Ex-Act. Deze vereniging is opgericht voor ex – en actief dienende vrouwelijke militairen. Het is gezellig om zo nu en dan met oud-collega's contact te hebben.

That's me...