Skip to content
logo-FijnLeesBaar-los

WAT WIL JE WETEN OVER MIJ?

Gedachte achter het logo

Het bootje is getekend door mijn vader in 1973. Hij tekende dit in mijn poesie-album en schreef er een mooi versje bij. Zijn woorden zijn mij bijgebleven. Ik ben nu mijn eigen loods en vaar mijn eigen koers, waardoor mijn keuzes ook echt mijn keuzes zijn.

Scheepvaart en marine

Ja, ik heb wat met scheepvaart. Mijn moeder is geboren op een tjalk en mijn vader was sluismeester. Vroeger woonden we aan een sluis waar hij werkte. Al op jonge leeftijd wilde ik ook gaan varen, niet op de binnenvaart, maar op de grote vaart. Dat is er helaas niet van gekomen, wel kreeg ik bij de marine de kans om te varen.

Ik behoorde tot de eerste groep van 20 vrouwelijke militairen die op Hare Majesteits Zuiderkruis geplaatst werd.Het avontuur bij de marine duurde ruim zeven jaar. Daarna heb ik mij bekwaamd in kantoorwerk met de specialisatie schriftelijke communicatie.

Wie ik ben

Ik ben Nienke Laane, eigenaar van Fijn Leesbaar en secretaresse. Geboren in 1962 en volop ambitieus. Ondernemers help ik met het fijn leesbaar maken van hun teksten. Dat doe ik door het redigeren volgens de RED-methode van Wim Daniëls. 

Zo tover ik goede teksten om in fantastische teksten.

Waarom Fijn Leesbaar?

In 2017 gaven onmogelijkheden op mijn werk mij mogelijkheden een andere koers te varen. Ik ontdekte dat een secretaresse ook vanuit huis kan werken. Voor Helder Vastgoed bv ben ik 20 uur per week de afdelingssecretaresse van de groep Woondiensten. De overige 16 uur ben ik beschikbaar als tekstschrijver/webassistant/VA en/of freelance redacteur. Ik spits mij toe op de lettertjes.

Fijn Leesbaar

Hoe ik mijn vrije tijd besteed

Sinds 1985 ben ik getrouwd met Ton, maar daarvoor waren wij al ruim vijf jaar samen. Wij hebben elkaar bij de Koninklijke Marine ontmoet en smeedden een band voor het leven. Onze twee zoons zijn inmiddels volwassen mannen. Een heeft zijn vleugels uitgeslagen richting de muziek en de ander zit nog comfortabel onder ‘onze vleugels’. 

Personeelsvereniging

Als secretaris van de personeelsvereniging organiseer ik samen met de vier andere leden leuke dingen voor het bedrijf. Die variëren van workshops tot weekendjes weg. Onze collega’s zijn erg tevreden over wat wij hen ieder jaar weer te bieden hebben.

Hobby's

Mijn bezigheden buiten het werk om zijn divers. Lezen is een van mijn hobby’s. Ik lees het liefst thrillers en ik ben van plan ooit zelf een thriller te schrijven. Ik vind het lekker om twee keer in de week baantjes te zwemmen en zo nu en dan een rondje te wandelen. Een abonnement op de sportschool is helaas niet aan mij besteed ;).

Toch weer die marine

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heb ik nog binding met de KM. Van de stichting NGID ben ik secretaris. NGID staat voor Navigatie Gevechtsinformatiedienst en is opgericht voor ex- en actief dienend personeel dat op enige wijze werkzaam is (geweest) in de commandocentrale van een marineschip. 

Ook ben ik lid van de vereniging Ex-Act. Deze vereniging is opgericht voor ex – en actief dienende vrouwelijke militairen. Het is gezellig om zo nu en dan met oud-collega's contact te hebben.

THAT'S ME...

Weet je genoeg? Ben je er klaar voor om met mij in zee te gaan?

Neem dan contact met mij op voor het maken van afspraken.

Scroll To Top