TARIEF

 

TARIEFBEPALING

Uurtarief

Mijn uurtarief is € 45,00. Projectprijzen zijn mogelijk en vooral voor grote opdrachten voordelig.

Corrigeren

Bij tekstcorrectie haal ik de tik-, grammatica- en spelfouten uit de tekst en zet ik de punten en komma's op de juiste plaats.

Mijn correctiesnelheid is ongeveer 2500 woorden per uur als de tekstkwaliteit goed is.

Mijn tarief heb ik op deze manier berekend:

Tekstcorrectie van een tekst van 35.000 woorden duurt dus 14 uur (€ 630,00).

Als de kwaliteit minder is, heb ik meer tijd nodig.

Redigeren

Bij redigeren haal ik ook tik-, grammatica- en spelfouten uit de tekst en check ik het geheel. Wim Daniëls heeft daar een mooi schema voor bedacht: het RED-model. Door de 23 punten hieruit toe te passen, blijft er geen fout meer zitten.

Mijn redigeersnelheid is 1200 woorden per uur. Voor bijvoorbeeld 35.000 woorden heb ik 29 uur nodig. Vraag naar een projectprijs bij zulke uitgebreide opdrachten.

Procedure

In een eerste gesprek stel ik een aantal vragen waardoor het me duidelijk wordt wat jouw wensen zijn. Wil je je alvast daarop voorbereiden? Bekijk hier de vragenlijst.

Ik ben een flexibel persoon en er is veel mogelijk, maar ik wil wel graag duidelijke afspraken maken over onder meer tekstgrootte (aantal woorden), deadline en soort correctie (tekstcorrectie of volledige redactie).

Vervolgens stuur je de tekst in Word per e-mail naar mij en ga ik aan de slag. Ik zet de tijdsregistratie Toggle aan. In Word ga ik naar Controleren, Wijzigingen bijhouden, Alle Markeringen. Tekstfouten corrigeer ik gelijk in de tekst. Zie ik meer, dan laat ik via Opmerkingen weten wat ik doe en waarom ik het doe. Of ik stel een aanpassing voor, die je dan zelf in je tekst kunt verwerken. Je kunt altijd de correctie negeren als je het er niet mee eens bent. Het blijft per slot van rekening jouw kindje.

Als ik klaar ben, stuur ik je het gecorrigeerde document met alle markeringen en ook een gecorrigeerd exemplaar, zonder opmerkingen.

PS Je kunt je tekst ook in OneDrive delen. Dat is handig, want dan is er maar 1 document. Maar dat spreken we wel af in het voorgesprek.