TEKSTCORRECTIE

 

Tekstcorrectie nodig?

Wist je dat veel schrijvers tijdens de tekstcorrectie over hun eigen fouten heenlezen? Daardoor hebben ze een tekstcorrector nodig.

Je hebt je e-book, rapport, verslag of andere lap zakelijke tekst klaar. Het is een goede tekst, maar je moet nog even die laatste correctieronde doen. De volgende opdracht ligt al voor je klaar en de deadline daarvan dringt. Wat te doen? Je weet dat je opdrachtgever een foutloze tekst van je verlangt.

Als tekstcorrector zet ik alle punten en komma's daar waar ze horen. Ik lees de tekst spellend, zodat er geen spelfout meer blijft zitten. De meeste zinnen ontleed ik, zodat alle woorden die bij elkaar moeten horen ook bij elkaar staan.

Ik weet dat ik niet alles weet over tekstcorrectie, maar ik weet wel waar ik het op kan zoeken. Bijvoorbeeld in De Schrijfwijzer Compact van Renkema/Daamen; Teksten redigeren van Wim Daniëls; Woordenlijst.org; de website van Genootschap Onze Taal en meer.

Als ik schrijver was, wist ik het wel. Dan zou ik de tekstcorrectie uitbesteden. In de tijd die je kwijt bent met corrigeren, kun je meer betalende klanten binnenhalen en andere betaalde schrijfopdrachten uitvoeren. Zo verdien je heel gauw jouw investering in de eindcorrectie terug.

Maar een beller is sneller: 06-82646455